Industriële transmissiemodule type RCB7000

RCB7000 Transmission industrielle

Downloaden in pdf-formaat

Kenmerken

Draadloze transmissieapparatuur van JMei is geschikt voor de transmissie van elk type digitale of analoge signalen op afstanden tot 5.000 m en beperken aanzienlijk het gebruik van kabels voor controle of meting tussen apparaten en de PLC/automaat of tussen apparaten onderling. De RCB7000-modules zijn ook geschikt voor uitwisseling van signalen type RS232 of 485 of andere.

Specificaties

RCB7000 transmission unidirectionnelle ou bidirectionnelle - Multicanaux, fréquence industrielle

Het basissysteem van de RCB7000 bestaat uit een zenderbehuizing en een ontvangerbehuizing die via radiofrequentie elk type signaal kunnen verzenden of ontvangen als alles-of-niets of als analoge signalen.
Deze radiomodules kunnen zowel unidirectioneel als bidirectioneel communiceren op één enkele frequentie (technologie op basis van een tranceiver).

De transmissiemodules maken gebruik van een technologie die gebaseerd is op onze uitgebreide ervaring op dit vlak (+/- 15 jaar), met bewezen prestaties in industriële sectoren zoals de staalindustrie, smelterijen of plaatsen waar de elektromagnetische omgeving heel storend kan zijn.
Ze functioneren op frequentieband 434MHz of 868MHz (een frequentie die van rechtswege vrij is voor de gebruiker) met een laag vermogen (minder dan 10mW) om de andere radiogestuurde toepassingen op de site van de klant niet te verstoren.

Toepassingen

 • Draadloze transmissie op afstand van elk type analoge meetsignalen, bijvoorbeeld gewicht, druk, temperatuur, snelheid enz. naar een centrale pc of beheerautomaat.
 • Gegevenstransmissie naar elk type display.
 • Transmissie van AON- of digitale signalen, zoals de positie van mobiele inrichtingen, zonering van rolbruggen of andere mobiele voorzieningen, bediening van machines, pompen, motoren enz. op afstand, gegevenstransmissie tussen een mobiel apparaat (Clark, lader op wielen) en een vaste post.

Betrouwbare transmissie, beveiligd gebruik

De modules JMei/ BCR7000 zijn uitgerust met voorzieningen en codes voor controle die ontwikkeld werden om een heel hoge betrouwbaarheidsgraad te garanderen met betrekking tot storingen of onderbrekingen van andere radiofrequentiebronnen ter plaatse. Dit gebeurt als volgt:

 • Identificatieadres van de ontvanger en zender met JMei-codering (32 bits).
 • Codering van de verzonden gegevens met een CRC-code van 16 bits.
 • Permanente aflezing en controle van berichten volgens een intern protocol.
 • Bij een storing kan het transmissiekanaal gemakkelijk geherprogrammeerd worden via een pc ter plaatse (64 kanalen mogelijk).
 • In bidirectionele modus is het ook mogelijk om na te gaan of de AON-contactsignalen goed uitgevoerd werden.

Samenstelling van het systeem

 • 2 zender- of ontvangerbehuizingen in polycarbonaat (of aluminium, optioneel).
 • Waterdichtheid klasse IP65, geschikt voor plaatsing buiten of binnen, mogelijk voor installatie in een elektriciteitskast.
 • Voeding 24 of 48 V AC/DC, (voeding met batterijen mogelijk).
 • Behuizing met bevestigingsschroeven en silent block.
 • Omnidirectionele antenne die geen speciale voorzorgsmaatregelen vereist voor de installatie en niet gevoelig is voor de aanwezigheid van een metaalmassa in het verspreidingsveld.
 • Mogelijkheid om meerdere zender-/ontvangerbehuizingen onderling te koppelen om een netwerk te vormen.
 • Optie: bij de ontvangermodule is communicatie naar de clientapplicatie van het type Ethernet, Profibus of een andere veldbus mogelijk.

Referenties voor dit type uitrusting

Dit type uitrusting werd recent geïnstalleerd bij: Arcelor Mittal, Riva Sidérurgie, Manoir industrie, Asco Métal, Burgo Ardenne, SAM Neuvemaison, Iton seine, Industrie automobile groupe Peugeot/SA, Glaverbel, Sidmar Gent, Airbus industrie, SNCF.